Nelja Energia käivitas Leedus oma suurima tuulepargi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja Energiale kuuluv Pakri tuulepark.
Nelja Energiale kuuluv Pakri tuulepark. Foto: Tairo Lutter

Taastuvenergia ettevõte Nelja Energia alustas elektri tootmist oma Baltimaade suurimas tuulepargis Leedu edelaosas Šilutes.

Šilute tuulepark koosneb 24 2,5 MW tuulikust koguvõimsusega 60 MW ning moodustab Leedu tuuleenergia koguvõimsusest 12 protsenti, teatas ettevõte.

«Kõik ehitus- ja elektritööd on nüüdseks lõpetatud ning oleme tuuleparki lülitamas tuulik tuuliku järel elektrivõrku,» ütles Nelja Energia Leedu tütarfirma UAB 4energia direktor Tadas Navickas pressiteate vahendusel.

Nelja Energia investeeris Šilute tuuleparki üle saja miljoni euro.

Šilute tuulepargi prognoositav aastane elektritoodang on 230 GWh.

«Šilute tuulepargis on Baltimaade ühed parimaid tuuleolud. See koos suuremate rootorite ja kõrgemate tornidega ehk uue põlvkonna tuulikutega võimaldab võrreldes eelmise põlvkonna tehnoloogiaga toota ligi poole rohkem elektrit,» ütles Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus.

Šilute tuulepargi tuulikute masti kõrgus on 110 meetrit ning rootori läbimõõt 120 meetrit.

Nelja Energia on Põhjamaade ja Eesti kapitalil baseeruv Baltimaade suurim tuuleenergia tootja ja arendaja. Ettevõtte tuuleparkide koguvõimsus on 280 MW ning bilansimaht üle 400 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles