EKRE nurjas riigikogu päevakorra hõrendamise

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Kolmapäevaseks ööistungiks valmistuv Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) nurjas eile põhiseadus- ja õiguskomisjoni plaani hõrendada riigikogu täiskogu tänast päevakorda.

Põhiseaduskomisjon tegi ettepaneku võtta tänasest päevakorrast välja eelnõu, mis annaks riigikogu liikmetele taas võimaluse kuuluda linna- või vallavolikokku, õiguskomisjon soovis aga arutamata jätta seadusemuudatuse, mis võtaks Eesti õigusesse üle turukuritarvituse korral kohaldatavaid kriminaalkaristusi käsitleva Euroopa Liidu direktiivi. Eelnõud jäid siiski päevakorda, sest opositsiooniline EKRE fraktsioon oli muudatuste vastu.

Põhiseaduskomisjoni esimees, reformierakondlane Kalle Laanet ütles, et seadusemuudatuste arutelu sooviti edasi lükata aja kokkuhoiu mõttes, et jõuda kiiremini prioriteetsete päevakorrapunktideni, nagu haldusreformi eelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles