Pildid ja video: Kanada metsapõlengud nähtuna kosmosest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanada lääneosas Alberta provintsis on juba mõnda aega levinud metsapõlengud, mida on näha isegi Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS).

USA kosmoseagentuur NASA avalikustas metsapõlengutest fotod, millel on nii tules väga kannatada saanud linn Fort McMurray kui ka teised põlengualad, edastab AFP.

Piltidelt paistab ka tulest puutumatut metsa, mille kohal valget suitsuvinet ei ole.

Põlengufotod on tehtud nii ISSil asuvate astronautide kui Maa orbiidil olevate satelliitide poolt.

Põlengupiirkonnast on evakueeritud üle 100 000 inimese, kellest paljude kodud langesid tuleroaks. Tuli on hävitanud umbes 200 000 hektari suuruse metsaala.

Kanada võimud teatasid eile, et metsapõlengud on tuule suuna muutuse ja ilma jahenemise tõttu aeglustunud, sel nädalal on oodata ka vihma, mis aitab tulega veelgi paremini võidelda.

Sajad tuletõrjujad töötavad praegu nii öösel kui päeval, põlengu lõplik kustutamine võib aega võtta mitu kuud.

Kanada võimude sõnul on aineline kahju väga suur, sest lisaks eluasemetele, administratiiv- ja firmahoonete mahapõlemisele tuli osades paikades katkestada naftatöötlemine, mis on Alberta põhiline tuluallikas.

Evakueeritud inimesed majutati põlengu piirkonnast väljapool asuvatesse hotellidesse ja kämpingutesse või elavad sõprade-sugulaste juures.

Punane Rist on kogunud tules kodu kaotanute heaks juba 60 miljonit Kanada dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles