Koolinoorte äriidee avaldas presidendile muljet

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sibis.ee

Kooliõpilaste mõte luua tarneahel väiketootjate ja tarbijate vahel sündis Rudolfi vanaema juures, kes rääkis, et põllumeeste toodang võiks olla tarbijale kergemini kättesaadav.

EBS Gümnaasiumis õppivate Rudolf-Gustav Hanni ja Karl Angelo Maiuri ning Kadrioru Saksa Gümnaasiumi õpilase Kristiina Toomiku ja Tallinna Reaalkooli abituriendi Elo Johanna Kuklase loodud õpilasfirma SIBIS loob uut müügikanalit tootjatele ja talumeestele. SIBISele kuuluvad ka Tallinnas viimasel ajal näha olnud rohelised kartuli või tomati pildiga plakatid, mis viitavad revolutsioonile toidukaubanduses.

Vanaemast inspireerituna kohtusid noored talunikega üle Eesti ning otsisid lahendust nende aitamiseks. Nüüdseks on e-turg juba populaarsust kogunud ning põllupidajad ja väiketootjad võtavad ise igapäevaselt ühendust ja tunnevad huvi, kuidas süsteem töötab.

«Idee võti on kiire ja mugav logistiline lahendus - kaup toimetatakse pärast tellimist otse tootjalt kliendile koju või lähimasse SmartPOST pakiautomaati. Kiire transport tagab toote värskuse,» sõnas arendusjuht Karl Angelo Maiuri. Hetkel on süsteemiga liitunud paarkümmend tootjat ning valikust leiab erinevaid köögivilju, lihatooteid, siirupeid, tervislike snäkke ja palju muud.

SIBISe avalike suhete juhi Elo Johanna Kuklase sõnul on nende tegevuse vastu huvi tundnud isegi president Toomas Hendrik Ilves, kes kirjutas Facebookis: «Õpilasfirma SIBIS Eesti ühendab värske kodumaise toidu tootjad tarbijaga. Hea algatus, samas suur väljakutse. Soovin edu.»

Oma esimese tellimuse on sooritanud ka ettevõtlusminister Liisa Oviir, keda ajendas soov  tarbida kodumaist värsket talutoodangut. «Tagantjärele on mul eriti hea meel, et sellise portaali on loonud õpilased, sest eduka riigi ettevõtlus saabki alguse innukatest ja säravate silmadega noortest,» sõnas Oviir.

Mobiilirakendus SIBIS e-turg on saadaval nii Androidile kui ka iPhone'ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles