Aprillis vähenes registreeritud töötus 2000 inimese võrra

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Aprilli lõpus oli töötukassas töötuna arvel 30 466 inimest ehk 4,8 protsenti tööjõust; märtsiga võrreldes oli vähenes töötuna arvelevõetud inimeste arv 2000 võrra. Aastaga on registreeritud töötus ent kasvanud.

Aprillis vähenes registreeritud töötus kiiremini kui mullu, kuivõrd uusi registreeritud töötuid lisandus vähem ning ka registreeritud töötusest tööle liikujaid oli rohkem, teatas töötukassa.

Registreeritud töötuse vähenemise põhjustena nimetas töötukassa sesoonselt suuremat tööjõu vajadust ja ka üldisemat tööturu olukorra paranemist.

Mulluse aasta sama kuuga võrreldes on registreeritud töötus 16aastasest kuni pensionielaisest tööjõust aga kasvanud 0,2 protsendipunkti. Registreeritud töötute arv oli tänavu aprillis üle 1200 inimese võrra suurem kui mullu samal ajal.

Kõrgeim oli aprillis registreeritud töötuse määr 12 protsendiga jätkuvalt Ida-Virumaal ja 9,2 protsendiga Valgamaal ning madalaim 3,3 protsendiga Harjumaal ja 3,4 protsendiga Tartumaal.

Võrreldes märtsiga vähenes registreeritud töötus kõigis maakondades. Seejuures kõige kõrgema registreeritud töötusega maakonnas Ida-Virumaal langes aprillis registreeritud töötus kuuga 0,4 protsendipunkti, rohkem kui Eesti keskmine näitaja, mis langes 0,3 protsendipunkti.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid aprilli lõpus oskustöötajad ja käsitöölised 20-protsendise osakaaluga, lihttöölised 19-protsendise osakaaluga ning teenindus- ja müügitöötajad 17-protsendise osakaaluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles