Kohvikupidaja avalikustab Eesti inimeste üllatavad toidueelistused

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögikoha kassat täidavad joogitellimused.
Söögikoha kassat täidavad joogitellimused. Foto: SCANPIX

Aasta jagu päevi Tallinna külje all kohvikuäri ajanud  Veronika Nikolenko-Saar tunnistab, et Eesti inimesed eelistavad korralikule kõhutäiele kallist rämpstoitu.

Varem riigikantseleis ning kodakondsus- ja migratsiooniametis pagulaste spetsialistina ning kümme aastat raamatupidajana töötanud Veronika Nikolenko-Saare otsustas avada Peetri külas oma kohviku, kui tundis ühel hetkel, et üksluine amet talle enam ei istu, kirjutab Rae Sõnumid.

Rahvast käib Monroes omajagu ning kui söögile kulutatud rahaga võib rahul olla, siis joogikäive (nii alkohoolsed kui ka mittealkohoolsed joogid) on väga tagasihoidlik. Seetõttu ollaksegi praegu teelahkmel – kas jätkata senist joont või oleks mõttekam muutuda sööklaks?

«Esimene aasta on näidanud, et inimesed tahavad kiiret, odavat ja lihtsat sööki. Paljudele, võib-olla ma üldistan liiga palju, pole tähtis kohviku atmosfäär ja see, et neid lauas teenindatakse,» arutleb Veronika. «Selgus ka, et Rae vallas elavad tervislikest eluviisidest lugu pidavad sportlikud ja karsked inimesed. Inimesed söövad, aga ei joo. Enamik toidukohti

elab aga baarikassa peal.» Esimese aasta jooksul on menüüd vastavalt klientide maitse-eelistustele märkimisväärselt kohendatud. Esimese asjana loobuti tervislikest salatitest, sest nõudlus nende järele praktiliselt puudus. «Ka kala süüakse vähe. Pakume argipäeviti ärilõunat ja reedeti oleme panustanud kalale. Statistika näitab aga, et kalapäevadel on müük tagasihoidlikum,» avaldab Veronika.

Peetri piirkonnas on konkurents toitlustusasutuste vahel halastamatu ja veel karmimaks läheb. Ainuüksi Selveris pakuvad süüa Hesburger, Subway ja Peetri Pizza. Kui lisada siia veel üle tee tegutsev Pirosmani kohvik ning läheduses asuvad Peetri Kõrts ja Veski Resto ning mitte kaugel paiknev Ülemiste keskus, siis oleks patt valiku üle nuriseda.

Lähiajal avatakse söögikoht ka Spot of Tallinnas ning ööpäev ringi avatud kohvik on kavandatud ka Selveri Tallinna-poolsesse otsa rajatavasse Olerexi tanklasse ja praegu veel paberil olevasse Peetri Keskusesse.

Veronika ei häbene öelda, et inimhulgad Subways ja Hesburgeris teevad teda kadedaks. «Järjekordi nähes mõtlen, et mul maksab supp lõunaajal kaks eurot ja inimesed söövad ikka kaks korda kallimat rämpstoitu. Kui mina kiirtoitu söön, siis annab see kaks päeva kõhus tunda,»  räägib Veronika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles