Tarbekunsti- ja disainimuuseum otsib tarbeklaasi

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbeklaasi kausid
Tarbeklaasi kausid Foto: Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum

28. mail avatakse Eesti Tarbekunsti- ja disainimuuseumis näitus sarjast Eesti disain «Kohalik ilu. Tarbeklaas», mis keskendub ENSV ainsale klaasitootmisettevõttele Tarbeklaas. Näituse koostajate  haardeulatusest on hetkel puudu mõned vormid 1960. aastate algupoolest, mida soovitakse nii näitusele kui selle käigus valmivasse kataloogi kaasata. Otsitavad esemed on juuresolevatel fotodel. 

Tarbekunsti- ja disainimuuseumil on ulatuslik Tarbeklaasi tootenäidiste kogu, mis  jõudis nendeni 1990. aastatel ettevõtte omanikuvahetuse käigus. Seda toetab arhiivimaterjal. Juba on sõlmitud kokkulepped mitmete erakollektsionääridega tööde laenamiseks näitusele, mis võimaldab luua võrdlemisi tervikliku ja tiheda pildi Tarbeklaasi toodangust  ligi viie kümnendi vältel ning tutvustada nõukogudeaegse tööstuskunstimaastiku eripärasid.

Näituse kuraatorid on Triin Jerlei ja Kai Lobjakas. 

Informatsiooni puuduolevatest esemetest oodatakse aadressidel kristi@etdm.ee ja kai@etdm.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles