ERRi juhtkond küsis riigikogu kultuurikomisjonis raha juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling
Rahvusringhääling Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Riigikogu kultuurikomisjoniga teisipäeval kohtunud Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhtkond tutvustas ERR-i tegevust ning viitas vajadusele suurendada ringhäälingu eelarvet.

«Komisjonile selgitati, et programmide arendamiseks ja omasaadete tootmiseks peab ERR-i eelarve kasvama. Samuti vajab ERR Eesti Vabariik 100 ja Euroopa Liidu eesistumise sündmuste paremaks kajastamiseks uut ülekandebussi,» edastas riigikogu pressiteenistus.

Komisjoni liikme Heidi Purga ettepanekul võtab kultuurikomisjon ERRi arengukava avalikul istungil arutlusele sügisese istungjärgu ajal.

Kultuurikomisjoni esimees Laine Randjärv tunnustas ERRi tehtud töö eest ja avaldas heameelt, et usaldus ringhäälingu vastu on kõrge. «See on tähtis, sest inimesed peavad saama adekvaatseid uudiseid ja praeguses keerulises rahvuvahelises olukorras on see üliouline,» rääkis Randjärv pressiteate vahendusel.  

Komisjoni esimees tunnustas ERRi telekanali ETV+ käivitamise eest. Ta lisas, et uuel kanalil tuli usaldus ära teenida ja selle nimel on telekanalis kõvasti tööd tehtud.

ERR-i nõukogu esimees Agu Uudelepp tõi välja, et ERR on endiselt kõige usaldusväärsem meediaorganisatsioon Eestis. ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa täpsustas, et eelmise aasta lõpus läbi viidud küsitlusele vastanutest 71 protsenti peab ERRi jätkuvalt kõige usaldusväärsemaks meediaorganisatsiooniks.

Allikmaa selgitas ka, kuidas on ERRi uued kanalid rakendunud ja auditoorium laienenud. Tema sõnul on eesmärk olla nädalas kontaktis vähemalt miljoni Eesti inimesega.

Kultuurikomisjoni liige Viktoria Ladõnskaja tundis huvi, kuidas on käivitunud ETV+ telekanal. Ta lisas, et kindlasti ei tohi olla tulemuste hindamisel kärsitu, sest reaalse tulemuse saavutamiseks kulub paar kolm aastat.

Komisjonile selgitati, et ligi 120 000st ETV + kanali kontaktidest on vähemalt 50 000 uued vaatajad. Tänavu aprillis oli kanali vaadatavus mitte-eestlaste hulgas 25 protsenti.

Komisjoni istungil osalesid Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Agu Uudelepp, juhatuse esimees Margus Allikmaa, juhatuse liikmed Ainar Ruussaar ja Joel Sarv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles