Video: kaitseminister Hanso kiitis kaitseliitlaste kiiret tegutsemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Hannes Hanso väitel tõestavad Kaitseliidu suurõppusel Läänetorm osalevate üksuste kiire formeerimine ja hea komplekteeritus, et Kaitseliit on meie riigikaitse esimene kaitseliin.

"Just vabatahtlikest koosnev Kaitseliit on Eesti turvavaip: igas Eesti paigas pidevalt kohal olev ja kohe valmis reageerima väga erinevatele julgeolekuohtudele," ütles eile õppust väisanud Hanso. "Kaitseliitlaste vaba tahe ja sellest tingitud kõrge motiveeritus on üksiti tugev heidutus meie potentsiaalsele vastasele."

Kaitseminister ja teda saatev kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras said Lääne maakaitseringkonna staabis Tihemetsas ülevaate õppuse eesmärkide ja põhitegevuse kohta. Minister Hanso külastas seejärel maastikul Lääne lahingugrupi staapi ja Pärnu-, Lääne- ja Saaremaa kaitseliitlastest koostatud üksusi.

Kevadtormiga samal ajal toimuv Kaitseliidu suurõppus Läänetorm on Lääne-Eesti malevate põhjal moodustatud üksuse hindamisõppus, mille fookuses on objektikaitse, maa-ala puhastamine vastastest ja dessanditõrje.

Esmaspäeval alanud õppusele pannakse punkt laupäeval, 14. mail Tihemetsas, kus toimub Läänetormil osalenud üksuste lõpurivistus.

Läänetorm toimub Pärnumaal põhiliselt Paikuse, Surju ja Saarde vallas, kuid virtuaalses ruumis kandub tegevus Lääne ja Saare maakondagi, kus toimetavad malevate staabid.

Suurõppusel osaleb poolteist tuhat kaitseliitlast Pärnumaa, Saaremaa, Lääne, Tartu ja Jõgeva malevast. Peale nende tegutseb harjutuse ajal Pärnus Kaitseliidu peastaabi baasil kokku pandud maakaitsestaap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles