Elu kortermajas: võigas lehk viis kohtuvaidluseni

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Postimees

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) korraldab 18. ja 19. mail Saaremaa korteriühistutele mitu õigusteemalist üritust, kuna juriidilisi küsimusi kerkib korteriühistutes üles aina rohkem.

Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi kutsub ühistuid  19. mail Kuressaare linnavalitsuse saalis toimuvale koolitusele, kus on kõne all korteriühistuid puudutavad Riigikohtu lahendid. Ta toob koolitusel kuulajate ette mõned eriti markantsed juhtumid. «Näiteks tegi ühe korteriühistu juht väljakutse politseile, sest majanaaber kahtlustas, et ebameeldivat lehka levitanud korteris võib olla inimese surnukeha. Hiljem sündmuskohale saabunud korteriomanik kaebas politsei ukse lahtimurdmise pärast kohtusse,» toob Mardi näite. «Levinumad vaidlusküsimused on seotud aga renoveerimiseks laenu võtmise ja maja juures olevate parkimiskohtadega.»

Koostöös Politsei- ja Piirivalveametiga peetakse kolmapäeval, 18. mail kell 16 – 20 Kuressaare politseijaoskonnas (Transvaali 58) tasuta infopäeva «Turvalisus kortermajas.» Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi keskendub oma ettekandes kohalikele probleemidele ja räägib piirkonnapolitseiniku tööst, Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi annab nõu, milliseid õiguslikke samme ette võtta, kui majas tegutseb rahurikkuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles