Ossinovski Spacecom langes mullu 2,2 miljoni euroga kahjumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spacecom kütusetsisternid
Spacecom kütusetsisternid Foto: Margus Ansu

Oleg Ossinovski logistikaettevõtte AS-i Spacecom müügitulu langes mullu 41,6 protsenti 23,7 miljonile eurole ja tunamullusest 10,3 miljoni eurosest kasumist langes ettevõte 2,2 miljoniga kahjumisse.

Grupi tegevuskeskkonna üldine areng 2015. aasta jooksul ning poliitilised pinged on avaldanud negatiivset mõju majandustulemusele. Poliitiline ja majanduslik olukord maailmas ja Venemaal kahjustas grupi klientide finants- ja majanduskeskkonda, mis omakorda mõjutas nende maksevõimet, märgib ettevõte aruandes.

2015. aastal kuulutas välja dividende summas 6,5 miljoni eurot, millest maksti 2015. aasta jooksul 4,3 miljonit eurot. Tänavu on dividendi plaanis maksta 2 miljonit eurot.

Grupi juhatus koosneb kahest liikmest ning juhatusele arvestatud palk ilma maksudeta moodustas 2015. aastal 400 000 eurot, aasta varem oli see 392 000 eurot. Ettevõtte juhatusse kuuluvad Oleg Ossinovski ja Siarhei Psiola. Keskmiselt töötas grupis aruandeaastal 19 inimest, kelle tööjõukulud kokku olid 1,9 miljonit eurot, aasta varem olid need 2,4 miljonit.

Grupi põhitegevusaladeks on raudteeveeremi väljarentimine. Aasta lõpu seisuga omas grupp 4969 raudteetsisterni, nagu ka aasta varem. Kõik raudteetsisternid renditakse peamiselt välja tähtajaks 1 kuni 3 aastat

AS Spacecom emaettevõtteks on Globaltrans Investments Holding PLC (Küpros). AS-i Spacecom gruppi kuulub ettevõtte Ekolinja OY. Lisaks omab AS Spacecom 25,27-protsendist osalust sidusettevõttes A/S «Daugavpils Lokomotivju Remonta Rupnica».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles