Õue jäetud lumelabidas jalutab sealt minema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelabidas.
Lumelabidas. Foto: Sille Annuk

Tallinnas Kivimäel elav Urmas pistis lumelabida pärast töö lõpetamist otsapidi lumehange, mõne aja pärast oli tööriist sealt kadunud.


See juhtus maja hoovis, kus mees oli auto parkimiskohta puhastanud. Et ta kavatses hiljem tööd jätkata, jäi labidas auto taha lumme. Ühelt poolt varjas auto labida ära, aga teise külje pealt oli ilmselt näha.

«Hakkasime asja naabritega arutama ja kamba peale selgus, et siinkandis on viimasel ajal vähemalt kuuel inimesel samasugune lugu juhtunud,» rääkis Urmas. «Selle peale helistasime politseisse, et äkki õnnestub asjale natuke suurem kõlapind anda ja inimesi hoiatada, et nad hoolsamad oleksid,» lisas ta. Politseist öeldi talle, et sellised vargused on igapäevane asi ja soovitati tulla avaldust kirjutama.

Urmas arvas, et varguse põhjuseks võib olla ka see, et esiteks pole lumelabidaid saada ja teiseks, kui ongi siis maksavad need mitusada krooni. Aga korralik lumelabidas oleks praegu ilmselt nii mõnelegi mehele väärt asi, millega saaks käia majaomanikele oma teeneid pakkumas.

Politsei pressiesindaja Aleksandra Solntseva sõnul ei ole politsei massilisi lumelabidate vargusi täheldanud. «Aga ei maksa unustada, et sageli viivad vargad minema just neid asju, mida omanikud on ripakile jätnud. Ja praegusel lumerohkel ajal võib korraks maja juurde järelevalveta jäetud lumelabidas pahatahtliku inimese saagiks saada,» ütles Solntseva.

Ta lisas, et teisipäeval võttis politsei Nõmmel kinni mehe, kellel oli kaasas mitu erinevat lumelabidat, mille puhul oli alust arvata, et need olid varastatud. Praegu tegeleb politsei labidate päritolu selgitamisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles