Graafik: Eesti positsioon Euroopa geisõbralikkuse edetabelis tõusis (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti parandas aastaga oma «vikerkaare-indeksit» kolme koha võrra, tõustes Euroopa riikide seas LGBT-kogukonna inimõiguste tunnustamise poolest möödunud aasta 24. kohalt 21. kohale, selgub ühenduse ILGA-Europe poolt avaldatud iga-aastasest raportist.

2016. aasta edetabelis järjestati 49 Euroopa maad vastavalt nende riigis kehtivale seadusandlusele, mis puudutab samasooliste kooselu või abielu lubamist, adopteerimise õiguseid ja muid näitajaid.

28 Euroopa Liidu liikmesriigi arvestuses hõivas Eesti 18. koha.

Sel aastal tuli tabeli etteotsa Malta, järgmised kohad nimekirja tipus haarasid Belgia, Suurbritannia ja Taani. Kõige halvemaks hinnati LGBT-kogukonna olukorda Monacos, Türgis, Armeenias, Venemaal ja Azerbaidžaanis.

Foto: ILGA-Europe

Allikas: ILGA-Europe

ILGA-Europa esindaja Katrin Hugendubel ütles väljaandele Local, et tihtipeale meile tundub, et võrdõiguslikkuse mitteaustamine on midagi, mis toimub väljaspool Euroopat, kuid antud uuringust selgub, et see pole veel päris nii.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles