Taaramäe: jõuan veel viis korda maha surra ja tuhast tõusta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Katjuša särgis.
Rein Taaramäe Katjuša särgis. Foto: Team Katusha / Facebook

Giro d'Italia eilsel etapil oli Rein Taaramäe vaid kilomeeter enne finišit peagrupi eesotsas teisel kohal, kuid kukkus siis 90-kraadises vasakkurvis. Õnneks pääses eestlane vigastusteta, sai protokolli võitjaga võrreldes kirja vaid neljasekundilise kaotuse ja jätkab üldarvestuses kõrgel 14. kohal.

«Tänase mägise etapi eel on minuga kõik korras. Eilne kukkumine polnud tõsine, kuna tundsin ära hetke, kui esiratas lihtsalt libisema hakkas. Ma ei läinud närvidega alt, vaid suutsin teha liigutuse, tänu millele kukkusin seljale ja rangluu jäi puutumata,» kirjutas Taaramäe Facebookis.

«Kindlasti küsitakse, miks ma üldse sprindifiniši ajal nii ees olin. Sellepärast, et jalad olid head ja oleks tahtnud midagi sellel kilomeetrisel munakivitōusul üritada. Rasked ajad on õpetanud, et kui tunne on hea, siis ära oota homset, sest homme ei pruugi hea olla ja siis nutad häid aegu taga...» arutles Taaramäe.

Ta jätkas: «Olenemata sellest, et praegu istun tuuri kokkuvõttes heal 14. kohal ja ka jalad on olnud head, hõiskamiseks siiski põhjust pole... Giro on alles alguses ja jõuan veel viis korda maha surra ja siis jälle tuhast tõusta. Päris selgeks saavad jõuvahekorrad alles viimasel nädalal. Lisaks sellele, et täna tuleb ronida mägesid, on 25-kraadine ilm ja päiksepaiste vahetunud jaheda vihma vastu. Tuleb karm päev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles