AirBaltic kasvatas aastaga kasumit ligi kaks korda

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBaltic Tallinna lennujaamas.
AirBaltic Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

AirBalticu mullune netokasum ulatus 19,5 miljoni euroni, mis ületab ligi kaks korda aasta varasemat kasuminumbrit, mille suuruseks oli 10,7 miljonit.

«AirBaltic on kolm aastat järjest kasumis olnud. See on suurepärane pinnas, millele tugineda, kui meie Horizon 2021 äriplaan veel sel aastal täielikult käivitub,» kommenteeris värskelt avalikustatud numbreid lennufirma tegevjuht Martin Gauss.

AirBalticu äriplaan Horizon 2021 jõudis uue verstapostini hiljuti, mil lennufirma aktsiakapital suurenes 256 miljoni euroni. See võimaldab ettevõttel nüüdisajastada lennuparki ja võtta kasutusele 20 uut Bombardier CS300 lennukit, millest esimene saabub veel sellel aastal.

Ettevõtte juhid näevad täielikult Bombardieridest koosnevas lennupargis olulist vahendit Baltikumi ühendamisel Lääne-Euroopa ja idaturgudega. Osana Horizon 2021 plaanist opereerib airBaltic 11 otseliini Tallinnast ja Vilniusest järgmise viie aasta jooksul, mida saab kombineerida jätkulendudega Riia kaudu. 

AirBalticu võrgustikus on üle 60 sihtkoha, millest igaühe kaudu on võimalik Riia lennujaama kasutades lennata erinevatesse sihtkohtadesse Euroopas, Skandinaavias, Venemaal, SRÜ riikides ning Lähis-Idas. Lisaks pakub airBaltic otselende Tallinnast ja Vilniusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles