Tuhkatriinu, imetreeneri rekordiüritus, võimas Moskva ja Baskimaa uhkus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva CSKA prantslasest mängujuht Nando de Colo
Moskva CSKA prantslasest mängujuht Nando de Colo Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Berliinis toimuval korvpalli Euroliiga finaalturniiril asuvad Euroopa klubikorvpalli kõige väärtuslikuma karika eest võitlema kaks Venemaa klubi (Moskva CSKA ja Krasnodari Lokomotiiv Kuban), üks Türgi (Istanbuli Fenerbache Ülker) ning üks Hispaania klubi (Vitoria Laboral Kutxa). Seega kaks selget favoriiti ja kaks autsaiderit. Poolfinaalides lähevad kokku Venemaa klubid ja Ülker ning Laboral Kutxa.

Euroliiga ajaloo jooksul pole ükski Türgi klubi suutnud seda võita ja Fenerbachel on suur isu eelmise hooaja ebaõnnestumine maha pesta. Peatreener Zeljko Obradovic on seejuures juba rekordilise üheksanda tiitli jahil. 56-aastane serblane võitis viis tiitlit Ateena Panathinaikosega, ühe Madridi Reali, Bdalona Joventuti ja Belgradi Partizaniga. 

Eelmisel aastal said Obradovic ja Fenerbache poolfinaalis kaotuse Madridi Realilt, kes hiljem kodulinnas peetud finaalturniiril ka meistriks krooniti. Sel hooajal langes tiitlikaitsja konkurentsist veerandfinaalis ja kaotati just Fenerbachele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles