Põnevad uustulnukad kibelevad legendide kõrvale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: © GRAPHIC NEWS

Täpselt nelja nädala pärast pannakse pall mängu jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel, mis on järjekorras 15. Maailma kõige populaarsema mängu tiitlit kandva jalgpalli esimese EMini jõuti seejuures alles 1960. aastal. Prantsusmaa Jalgpalli Liidu peasekretär Henri Delaunay tegi ettepaneku Euroopa meistrivõistluste korraldamiseks juba 1927. aastal, kuid päriselt jagati esimene tiitel välja alles viis aastat pärast Delaunay surma. Toonasest vaid nelja osalejaga finaalturniirist on nüüdseks välja kasvanud spordimaailma üks tähtsamaid sündmusi.

Tänavu 10. juunist 10. juulini Prantsusmaal peetav finaalturniir saab olema ajalooline, kuna esmakordselt on lõppvõistlusele pääsenud koguni 24 koondist. See omakorda tähendab, et finaalturniirile jõuab senisest rohkem huvitava taustaga mängijad, kellest võidakse tulevikus rääkida legende – nagu näiteks varasemate turniiride sangaritest Mario Balotellist, Marco van Bastenist, Michel Platinist, Antonin Panenkast, Franz Beckenbauerist ja teistest.

Postimees heitis pilgu jalgpalluritele, kes teevad Prantsusmaal oma suurvõistluste debüüdi, kuid on juba neli nädalat enne turniiri algust tähelepanu keskpunktis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles