Kohtuistung lükkus edasi, kuna süüalusel polnud raha Tallinnasse sõitmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus oli sunnitud eile ära jätma kohtuistungi alaealistele alkoholi ostmises süüdistatava noormehe üle, kuna pealinnast eemal elaval süüalusel polnud raha Tallinnasse sõitmiseks.

Süüdistuse kohaselt ostis 18-aastane Rein eelmise aasta augustis Tallinnas poodidest mitu pudelit viina ja siidrit ning andis need üle viiele 14- kuni 17-aastasele noorele.

Samuti tarvitas Rein ise koos noortega alkoholi Harku järve ääres ja Paldiski maanteel asuva Lille bussipeatuse taga. Juhtunu jõudis politseinike kõrvu ja nii saigi Rein süüdistuse alaealiste alkoholi tarvitamisele kallutamises.

Harju maakohus pidi Reinu süüasja arutama kolmapäeval, kuid noormehe kaitsja Silver Reinsaar andis kohtule teada, et Reinul pole võimalik kohtuistungile ilmuda, kuna ta ei saa endale rahaliselt lubada Tallinnasse sõitu. Nii ei jäänudki kohtul muud üle, kui määrata uus istung 24. maiks ning loota, et noormehe rahalised võimalused on selleks ajaks paranenud.

Karistusseadustik näeb alaealistele alkoholi ostmise eest ette kuni üheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles