Ilves pälvis Leedu diplomaatia auhinna

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Linas Linkevičius.
Toomas Hendrik Ilves ja Linas Linkevičius. Foto: Annika Haas /presidendi kantselei

Tallinnas toimuval Lennart Meri konverentsil osalev Leedu välisminister Linas Linkevičius andis president Toomas Hendrik Ilvesele Leedu diplomaatia auhinna.

2010. aastast väljaantav auhind märgib inimeste või organisatsioonide tegevust rahvusvaheliste suhete edendamise valdkonnas. Eelmisena sai selle tunnustuse NATO asepeasekretär Alexander Vershbow, teatas presidendi kantselei.

Linkevičiusega kohtus eile ka Eesti välisminister Marina Kaljurand. Välisministeeriumi teatel jagas Linkevičius Kaljurannaga Leedu kogemust ÜRO julgeolekunõukokku kandideerimisel ja mittealalise liikmena nõukogu töös osalemisel.

Kaljurand märkis, et Eestile looks julgeolekunõukogu liikmesus võimaluse mängida rahvusvahelisel areenil suuremat rolli, sealhulgas mõjutada ka siinset regiooni puudutavate asjade otsustamist.

Rääkides eelseisvast Euroopa Liidu kohtumisest idapartnerlusriikide välisministritega, ütles ta, et idapartnereid tuleb jätkuvalt igati toetada ning oluline on viia lõpule viisavabaduse kehtestamine ka Ukraina ja Gruusiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles