Hipsterite lemmikkirjaniku luuletus vihastas välja Barcelona politsei (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politsei.
Hispaania politsei. Foto: SCANPIX/REUTERS

Hispaania Kataloonia piirkonna pealinnas toimuva ja nädala jagu kestva luulefestivali raames eksponeeritud installatsioonide üheks osas on ka Ameerika luuletaja Charles Bukowski üllitis '4 menti,' vahendab the Local.

Otsus paigutada luuletuse hispaaniakeelne tõlge linnas asuva riikliku politsei peakorteri sissepääsu juurde, on aga tekitanud pingeid.

«Miks ei saatnud nad neid poisse pigem mingisse sõtta/siis oleksid nende emad nutnud vaid kümme minutit,» kirjutas Bukowski.

Hispaania parlamendisaadiku María de los Llanos de Luna sõnul on luuletuse asukoht ebasobiv ja solvav. Llanos de Luna on kirjutanud ka Barcelona vasakpoolsele linnapea Ada Colaule, paludes solvava luuletuse ümberpaigutamist, vahendas uudisteagentuur Efe.

Provotseerimiseks mõeldud installatsiooni osas on võtnud sõna ka politseinike ametiühingud, öeldes, et antud luuletus on selge solvang, näitab tõeliselt halba maitset ning õhutab julgeolekuametnike vastasele vägivallale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles