Ülikooli kammerkoor täitis lennuangaari lavastusega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koori ees kükitab liival kivistamata jäänud neiu osas Saara Nüganen.
Koori ees kükitab liival kivistamata jäänud neiu osas Saara Nüganen. Foto: Maris Savik

Südamlikkus ja südametus, tundlikkus ja tundetus, elamine südame ja elamine mõistuse järgi on põimitud lavastusse, mille peategelane on Tartu ülikooli kammerkoor Triin Kochi muusikalisel juhatusel. Kristiina Ehin kirjutas «Südamepeitjate planeedi» just nimelt sellele Eesti ühele tipmisele kammerkoorile, et lavastusega saaks tähistada koori 45. aastapäeva.

Lauljad leidsid erilise kontsertlavastuse etendamiseks erilise hoone – Raadi lennuangaari. See asub Jänese ja Roosi ristmikust mõnisada meetrit eemal ERMi uue peahoone lähedal.

Jaanus Tepomees on lavastuses kasutanud angaari mitut tasandit, kus tuleb turnida kooril koos dirigendiga ning lavastusse kaasatud näitlejatel Saara Nüganenil ja Tõnu Ojal. Kasutuses on savi ja liiv, tuli ja vesi, teras ja betoon.

Oma suur osa on mängida kitarrist Argo Valsil. Umbes tund ja veerand vältava etenduse jooksul kõlab siiski kõige enam koorilaule – alates Veljo Tormisest ja lõpetades Pärt Uusbergiga.

Tartu ülikooli kammerkoori lavastuse «Südamepeitjate planeet» valgustuse on kujundanud Priidu Adlas. Videokunstnik on Svetlana Bogomolova, koreograaf Janek Savolainen ja kunstnik Kristina Lõuk. Laupäeval oli esietendus, järgmised etendused on 18., 21. ja 22. mail kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles