Lugeja küsib: miks on maijooksu ümberregistreerimine nii soolase hinnaga?

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maijooks 2015.
Maijooks 2015. Foto: www.jooks.ee

«Maijooksu ümberregistreerimine on aga üpriski soolase hinnaga. Selleks, et minu asemel saaks jooksma minna keegi teine, tuleb maksta kümme eurot ja osalustasude vahe. Miks see nii on?»

Vastab SEB maijooksu peakorraldaja Mati Lilliallik.

Hind on nii soolane kahel põhjusel. Esiteks saab iga osaleja oma stardikomplekti, kuhu kuuluvad rinnanumber ja ajavõtukiip, mis on ette valmistatud ja ära pakitud. Kui esialgu registreerunud inimese asemel osaleb keegi teine, siis tuleb see komplekt ümber teha. Selleks kulub aega ja raha.

Teiseks soovime osalejaid ka natukene distsiplineerida, et sekretariaadil ei tekkiks viimasel hetkel, kui niigi on väga kiire, liiga palju tööd juurde. Eesmärk on see, et inimesed ei paneks end nii-öelda «üle jala» kirja, vaid mõtleksid ka enne, kas nad saavad tulla. Nii pakub üritus rohkem rõõmu nii inimestele endale kui ka korraldajatele.

Neil põhjustel tuleb ümberregistreerimise eest lisatasu maksta enamikul Euroopa spordisündmustel. Kui aga inimene annab mitu kuud enne üritust teada sellest, et ta mõjuval põhjusel siiski sel päeval jooksma tulla ei saa ja meil ei ole stardikomplektid veel valmis pakitud, siis oleme inimestele tavaliselt vastu tulnud ja võimaldanud neil registreerimine tasuta tühistada või selle asemel näiteks mõnel muul võistlusel osaleda. Sama kehtib ka arstitõendi korral. Püüame alati läheneda võimalikult inimlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles