Varimajandus tõstab pead (1)

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrikupalk
Ümbrikupalk Foto: Marko Saarm / Sakala

Ettevõtjate hinnangul on varimajandus olnud sellel kümnendil languses, kuid pöördus eelmisel aastal ootamatult kasvule.

Riias asuva Stockholmi majanduskooli uuringust nähtub, et varimajanduse osakaal Eestis ja Leedus kasvas mullu hinnanguliselt ligi 15 protsendini, samal ajal, kui Lätis see vähenes, jäädes siiski Baltikumi kõrgeima taseme 21,3 protsendi juurde, vahendab Äripäev

Silberauto Eesti juht Andrus Mossov teab hästi, et varimajandusega on probleeme nii autoremondis kui ka automüügis ja eriti raske on ausalt tegutsejatel konkureerida autoremondis: «Meil on väga raske konkureerida turul, kus on võimalik teha tööd ilma käibemaksu ja ilma tööjõukuludeta, ümbrikutasuga.»

Tööriistade hulgimüüja ASi Würth juhatuse esimees Lauri Luks kahtlustab, et ka nende valdkonnas tegeletakse varimajandusega: «Kui mõne bilanssi vaatad, tundub, et keskmine palk on nii väike. Meie sellise palga eest küll omale töötajaid palgata ei saa.»

 Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles