Elu24 Stockholmis! ABBA muuseumis on äge ka neil, kellele popmuusika ei meeldi

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurovisiooni melu ajal külastas Elu24 ka Stockholmis asuvat ABBA muuseumit, mille ukse taga roosal vaibal pikad järjekorrad, ja uuris, miks on see nii populaarne ja milliseid suveniire saab omale koju kaasa osta!

Võib öelda, et 1974.aastal Eurovisiooni lauluvõistluse võitnud ja sadu miljoneid albumeid müünud popansamblile ABBA püstitatud muuseum koosneb kolmest osast. Lisaks ABBAle saab muuseumis suurepäase ülevaate Rootsi popmuusika ajaloost kümnendite kaupa. Esindatud on ligi 400 artisti alustades 1920ndatest läbi ABBA ja Roxette ning lõpetades tänapäeva artistidega nagu Avicii, First Aid Kit ja Swedish House Mafia. Lisaks on avatud Rootsi muusika kuulsuste allee.

Foto: Eero Vabamägi

Popansamblile ABBA pühendatud muuseum on meeldejääv külaskäik ka neile, kes ei ole suured popmuusika austajad. Väljapanek on kvaliteetne ja meelelahutuslik, muuseumis käimine on tehtud põnevaks ning ehedalt taastatud on nii lavatagune ruum, kontor kui ka prooviruum. Lisaks kõigele on võimalik end ise tunda bändi liikmena, astuda lavale ja koos ABBAga esienda.

Foto: Eero Vabamägi

Moehuvilistele pakub põhjalik väljapanek hea ülevaate kirevatest kostüümidest, mida bänd esinemistel ja tele-show'del kandis.

Foto: Eero Vabamägi

Maikuus avati ka esimene ajutine näitus ning selleks ostus sobivalt Eurovisiooni lauluvõistlusele pühendatud väljapanek. Sinna rändas juba ka selleaastase võitja, Ukraina lauljanna Jamala kaunis tumesinine kostüüm.

Foto: Eero Vabamägi

Kõigele lisaks saab ööbida ka ABBA hotellis, kus on 49 kaasaegset tuba ning einestada ja meelelahutust nautida baaris ja restoranis.

Foto: Eero Vabamägi

Õige fänn astub läbi suveniiripoest, kust saab omale soetada kõike seoses ABBAga, alustades veepudelist, meest ja lõpetades T-särkide, kimonotega ja spetsiaalselt disainitud väärisehetega.

Foto: Eero Vabamägi

Vaata videost, millist nänni müüakse suveniiripoes ja galeriist ülevaadet ABBA muuseumist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles