Lumi ja libedus annavad traumapunktidele tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traumapunkt.
Traumapunkt. Foto: Liis Treimann

Eesti traumapunktidele annavad tööd libedusega kukkujad ja inimesed, kes lähevad katuseid puudulike turvameetmetega lumest puhastama.

Tartu Ülikooli Kliinikumi traumapunkti jaoks oli nädalavahetus tavapäevast rahulikum, sest kui tavaliselt on ööpäevas traumapunkti pöördujate arv 50-60, siis reedel tuli sinna 47, laupäeval 27 ja pühapäeval 46 inimest.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse traumapunkti pöördus reedel 68, laupäeval 52 ja pühapäeval 53 inimest ning keskmine traumapunkti pöördumiste arv on 57 inimest ööpäevas.

TÜ Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael ütles Postimees.ee’le, et umbes neljandik pöördujatest olid kõrgusest kukkujad ehk katusepuhastajad.

«Kellel on plaan minna katuseid puhastama, siis mõelgu turvareeglid põhjalikult läbi ja seegi, et kuhu lumi kukub, et keegi pihta ei saaks,» sõnas Tael.

Tallinna lastehaigla doktor Andres Lukanenok ütles Postimees.ee’le, et neil möödus nädalavahetus tavaliselt ja tegemist oli täiesti keskmiste talviste päevadega.

Täna on traumade hulk küll kõrgem, kuid see on tingitud koolivigastustest, kus lapsed on mängides viga saanud või lihtsalt kukkunud.

PERHi personali hinnangul olid umbes pooled pöördujatest libedusega kukkujad. Lisaks anti haiglas nädalavahetusel abi kahele kõrguselt kukkujale - üks nendest pääses pärast uuringuid kodusele ravile, teine vajab edasist haiglaravi.

Tänane päev on ka seni TÜ Kliinikumis eskmisest rahulikum olnud, PERHis oli kella 12.30 seisuga traumapunkti pöördujaid 13, neist 7 libedusega kukkujad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles