Kärme, aga magus Küülik

Andrus Karnau
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärmes Küülikus on küülikut nii menüüs kui ka interjööris.
Kärmes Küülikus on küülikut nii menüüs kui ka interjööris. Foto: Arvo Tarmula/Lääne Elu

Haapsalu söögikoht Kärme Küülik on osanud endale kuidagi linna esinduskoha maine hankida. Kui on vaja külalisi kuhugi viia või ärilõunal kedagi meelitada, siis ikka Kärme Küülik.

Esmaspäeva õhtul oleme Kärmes Küülikus ainsad külastajad. Väljas ukse ees, mereäärse linna jahedas tuules külmetas ka keegi. Siis tuli veel keegi ja siis seltskond rootslasi, justkui kinnituseks, et seda kohta sobib näidata ka välismaalastele.

Ilmselt sõltub kõik tujust ja kaaslasest, aga esimest hetkest peale on mugav ja hubane. Eks me saime selle söögikoha kõige parema laua ka. Mugav tugitool ja väike laud akna all. Hea vaadata, kuidas kohalik kunstihäkker rattaga mööda sõidab või riigikogu liige titte jalutab. Nii, rootslased alustavad pitsi tõstmist hoogsa lauluga. Aga õhtu edenes selgub, et mure kõrtsikaaslaste liigse lärmakuse pärast oli asjata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles