Otseülekanne: riigikogu arutab ümarlaual droonide kasutusvõimalusi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parlamendi riigikaitsekomisjon korraldab kolmapäeva hommikul riigikogu konverentsisaalis ümarlaua, kus arutatakse mehitamata lennuvahendite kasutusvaldkondi ja praktikaid.

Riigikaitsekomisjoni reformierakondlasest liige Johannes Kert märkis, et viimastel aastakümnetel on mehitamata lennuvahendid saanud kaitsevaldkonna tähtsaks komponendiks nii visuaalse vaatluse kui ka elektroonilise mõjutustegevuse vahendina. «Järjest laialdasem mehitamata lennuvahendite kasutamine tsiviilvaldkondades eeldab ka vastavate õhuruumi kasutust määravate regulatsioonide arengut,» ütles ta riigikogu pressiteenistuse teatel.

Tema sõnul on riigikogus toimuva arutelu eesmärk teavitada üldsust mehitamata lennuvahendite järjest laienevast kasutusalade spektrist ja uutest võimalustest. Ümarlaual räägitakse ka lahendamist vajavatest probleemidest seoses mehitamata lennuvahenditega.

Eesti Lennuakadeemia rektor Jaanus Jakimenko annab ülevaate mehitamata lennuvahendite arendamisest. Tulevikuvaatest kõneleb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundustalituse juhataja Priit Rifk. Mehitamata õhusõidukite ehk UAVde trendidest maailmas kõneleb Eesti UAVde tootja Threod Systemsi tegevjuht Sten Reimann.

Kell 9 algavale arutelule on kutsutud ka kaitseministeeriumi, siseministeeriumi, keskkonnaministeeriumi, Kaitseliidu, lennuameti, keskkonnaameti, maa-ameti, päästeameti, politsei- ja piirivalveameti, lennuliiklusteeninduse, riigikantselei ning teiste huvigruppide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles