Herkel: parteiprogramm vajab muutmist ja konsensus pole vajalik (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Jaanus Leesment

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli hinnangul tuleks kahe aasta eest kirjutatud partei programmi muuta ja erakonnas ei peagi kõigis küsimustes konsensus valitsema.

«Erakonna programm tervikuna vajab revisjoni ja uuesti läbikirjutamist, ehkki 2014. aasta suvel kiiruga tehtu on toonaseid tingimusi arvestades isegi üllatavalt hea,» kirjutas Herkel teisipäeval enda ajaveebis. «Vahepeal on aga paljusid seisukohti täpsustatud ja läbi on töötatud probleeme, mille juurde me algul ei jõudnud.»

Parteijuht leiab ka, et erakonnas võib erinevates küsimustes olla erinevaid seisukohti.

«Samas vastustan väidet, et Vabaerakonnal peab olema ühtne seisukoht võimalikult kõigis küsimustes,» kirjutas Herkel. «See tähendab paljude jaoks paratamatult teiste arvamuse omaksvõtmist. Kas siis on veel tegemist Vabaerakonnaga? Loomulikult on hea, kui vaidlustega jõutakse ühise arusaamani või siis on sarnane seisukoht kaalukal enamusel. Tuleb ka aru anda, et koalitsiooni minnes on vaja end rohkem ühisele meelele painutada, vabahääletused võivad kaoseni viia.»

Esmaspäeval teatas Vabaerakonna aseesimees Jaanus Ojangu enda kandideerimisest erakonna esimeheks, märkides, et erakonna praegused juhid on riigikogu tööga üle koormatud ning on tarvis täiskohaga inimest erakonna arendamiseks ja kohalike omavalitsuste (KOV) valimistele vastu minekuks.

«Pole saladus, et fraktsiooni töö käivitamine on tõsiselt jõudu nõudnud, aega on kulunud rutiinidesse sisseelamisele ning on näha, et erakonna praeguste juhtide koormus on nii suur, et muudeks tegevusteks jõudu üle ei jää,» rääkis Ojangu BNS-ile. «Minu kandideerimine on pigem õhinapõhise erakonna osa jõuline appitulek meie tänastele tippudele ja soov kandepinda oluliselt laiendada.»

Vastates BNS-i küsimusele siseopositsiooni kohta Vabaerakonnas ütles Ojangu, et «õnneks oleme nii noor erakond, et meil pole kindlasti tekkinud veel ideoloogilist lõhet või opositsiooni».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles