Jeemeni valitsus ähvardas rahukõnelustelt lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni välisminister Abdulmalek al-Mikhlafi
Jeemeni välisminister Abdulmalek al-Mikhlafi Foto: AFP / Scanpix

Jeemeni valitsus ähvardas teisipäeval lahkuda rahukõnelustelt Iraani-toetatud mässulistega, andes ÜRO erisaadikule "viimase võimaluse" panna neid täitma ÜRO resolutsioone.

"Me oleme teavitanud ÜRO erisaadikut, et see tooks mässuliste allkirjastatud dokumendi, milles nad tunnustavad ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioone," ütles valitsusdelegatsiooni juht, välisminister Abdulmalek al-Mikhlafi pressikonverentsil.

"Kui nad allkirjastavad ja täidavad, siis läheme tagasi kõnelustele... Kui nad ei täida, siis ei ole kõnelustel enam mingit tähendust... Need muutuvad ajaraiskamiseks," sõnas minister.

Ta ütles, et dokument peab sisaldama selgelt seda, et mässulised tunnustavad ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni number 2216 ning president Abedrabbo Mansour Hadi ja tema valitsuse legitiimsust.

Al-Mikhlafi ütles, et tema delegatsioon jääb Kuveidi pealinna nädalavahetuseni ning seejärel langetab otsuse.

Ta lisas, et see on ÜRO erisaadiku Ismail Ould Cheikh Ahmedile "viimane võimalus" kõnelusi päästa.

Ligi neli nädalat kestnud kõnelustel huthi mässuliste ja nende liitlastega ei ole tehtud mingeid edusamme, sõnas välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles