Pildid ja video: kasakad ründasid Venemaa opositsioonijuhti Navalnõid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa opositsioonijuht Aleksei Navalnõi langes eile Lõuna-Venemaal Anapa lennujaamas vägivaldse rünnaku ohvriks.

Navalnõi oli seal koos korruptsiooni vastu võitleva organisatsiooni esindajatega, kes samuti rünnaku alla langesid, edastab Yle.

Navalnõi teatas hiljem Twitteris, et teda ja ta kaaslasi ründasid kasakad, kes on saanud Lõuna-Venemaal sama suured patrullimise ja korrakaitsmise õigused nagu on politseil.

Paarkümmend kasakat piirasid Navalnõi, ta väikese poja ja kaaslased ümber, ähvardasid ja hüüdsid «Kaduge meie maalt!»

Tekkis kähmlus, milles Navalnõi ja ta viis kaaslast said vigastada, ühe isiku, kelleks uudisteallikate teatel oli Artjom Toršinski, vigastused olid raskemad ja ta vajas haiglaravi.

Anapa politsei sekkus vägivallajuhtumisse alles siis, kui üks Navalnõi kaaskonda kuulunud Toršinski maha kukkus ja kaskaid teda jalgadega lõid.

Navalnõi arvates oli see rünnak hoolikalt ettevalmistatud ja teati, millal ta Anapasse saabub. Navalnõi on varem mitmel korral rõhutanud, et ta on Kremlile pinnuks silmas ja selle tõttu tahetakse ta elu võimalikult sageli põrguks teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles