Kontrolli oma teadmisi kirjandusviktoriinil!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Tänavuse kirjandusfestivali üks uuendusi on kirjandusviktoriin, mis algab 28. mail (laupäeval) Kirjanike Maja saalis (Harju 1) algusega kell 12.

Kust pärinevad järgnevad küsimused: «Oh ütle Shakespeare, kes on su teosed loonud? Ütle Shakespeare, mis arvad Peter Brooke’ist? Oscar Wilde, kas tundsid sa Tšaikovskit?» Aga mis nime kandis koolivend, kes neid naiivseid küsimusi esitas (kas tõesti polnud ta midagi kuulnud Christopher Marlowe’ist?)? Millise tuntud eesti kirjandustegelase nimekaim too koolivend oli? Millist eset see pimeloom muudkui keerutas? Aga kes piiksus koolivennale nurgast vastu? 

Kahes asjas võib igatahes kindel olla. Esiteks: nendele küsimustele lauluhääle andnud isik on praegu kõige muu taustal tuntud kui mälumängija. Teiseks: festivali HeadRead esimesel kirjandusviktoriinil nii kergete küsimustega ei pääse! Oodatud on kõik, kes janunevad teadmisi võimaldava põnevuse järele ning tahavad proovida kätt kirjanduslike mõistatuste vallas.

Küsimusi tuleb umbes 50, võistkonnad võivad olla kuni kolmesed ja osalemine on tasuta. Parimatele on ka auhinnad, loomulikult kirjanduslikku laadi.

Küsimisele tuleb vanemat ja uuemat kirjandust, sopakirjandust ja filosoofiat, ilukirjandust ja aimekirjandust, rohkem on maailmakirjandust, aga küsitakse ka Eestiga seonduvat. Lihtsalt korraliku lugemusega inimene peaks üsna hästi punkte saama.

Küsimused on koostanud Tauno Vahter, Ove Põder ja Krista Kaer.

Et korraldajad teaksid varuda piisavalt küsimustelehti, on väga soovitatav panna end kirja - näiteks Facebookis ürituse lehel või saata kiri tauno@tnp.ee. Vaata lähemalt http://headread.ee/uritus/kirjandusviktoriin/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles