Kapo kutsub Leedo ülekuulamisele (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo.
Vjatšeslav Leedo. Foto: Jaanus Lensment

Kapo kutsub Vjatšeslav Leedo ülekuulamisele, et saada täiendavaid tõendeid Tallinna Sadama kriminaalasjas Allan Kiili vastu.

Leedo rääkis üleeile Tartu maakohtus Postimehe ja Remo Holsmeri vahelises tsiviilasjas tunnistajana, et Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil küsis temalt 2014. aastal altkäemaksuna neli miljonit eurot poliitilise toetuse eest parvlaevaliikluse lepingu jätkamiseks. Kiili sõnul pidi Leedo raha maksmisel ja toetuse saamisel suhtlema edasi toonase Tallinna Sadama nõukogu esimehe Remo Holsmeriga (RE), kes «ajab sadamas seda liini.»

«Seoses tsiviilkohtus öelduga kutsub kaitsepolitseiamet Vjatšeslav Leedo ülekuulamisele,» kinnitas juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus. «Leedo kuulatakse üle tunnistajana ja seda tehakse käimasoleva Tallinna Sadamaga seotud kriminaalmenetluse raames. Edasised seisukohad selguvad ülekuulamise järel.»

Tallinna Sadama endist juhatuse esimeest Ain Kaljuranda ja juhatuse liiget Allan Kiili kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises ja rahapesus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles