Sotsid toetavad Tallinna abilinnapeade umbusaldamist (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat.
Tallinna linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat leiab, et Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare plaan abilinnapäid umbusaldada viib varem või hiljem kogu linnavalitsuse tagasiastumiseni.

«Tegelikult oleks pidanud muutused linnavalitsuses toimuma juba ammu. Hiljemalt siis, kui praeguseks ametist tagandatud linnapeale esitati kahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises,» ütles Liivat.

Ta märkis, et tänaseks ametist tagandatud linnapea on pikki aastaid koondanud üha enam otsustusõigust Vabaduse väljakule, jättes näiteks linnaosavalitsustele otsustamiseks vaid viis protsenti linna eelarvevahenditest. «Säärane usaldamatuse õhkkond ja üha kasvav totaalne kontrollimissoov on tasalülitanud linnavolikogu ja linnaosavalitsuste töö.»

Liivati sõnul on Keskerakonna kümne aasta pikkune valitsusaeg päädinud linlaste lootusetuse ja käegalöömise meeleoluga. «Üha sagedamini kuulen, justkui oleksid kümneid miljoneid eurosid neelavad propagandameedia, linnapank ja keskparteilaste sajad töökohad midagi iseenesestmõistetavat, millega tuleb lihtsalt leppida. Sotsiaaldemokraadid sellega ei nõustu, sest pealinnas toimuv on liiga oluline, et jätta see vaid kraaklevate keskerakondlaste korraldada,» lisas ta.

Sotsiaaldemokraadid teatasid, et toetavad abilinnapeade umbusaldamist, kui keskfraktsioon peaks selle algatama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles