Politico seab Kaja Kallase 40 mõjukama europarlamendi saadiku hulka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter

Rahvusvahelise poliitika teemasid kajastav mõjukas väljaanne Politico koostas 40 kõige mõjukama Euroopa Parlamendi liikme nimekirja, milles 30. positsioonile paigutus ainsa eestlasena Kaja Kallas.

«Euroopa demokraatide ja liberaalide liidu fraktsiooni (ALDE) liige Kallas on parlamendi tõusev täht,» hindab Politico.

«Kallas koostas Euroopa Parlamendi arvamuse digitaalse ühtse turu kohta,» märgib Politico, viidates, et Euroopa Komisjon on alaltes 2005. aastast tulnud välja kolme samateemalise plaaniga, mille mitmed komponendid on langenud varjatud huvide ohvriks.

«Kallas on oluline, kuna ta mõistab tehnoloogiat, poliitikat ja konkurentsiteemade juristina ka monopolide aspekti selles kiiresti arenevas valdkonnas,» kirjutab neljapäevane Politico. «Kui digitaalne ühisturg saab teoks, siis on Kallas see, kes seda kuijundada aitab,» märgib väljaanne.

Politico pingerea esimesel positsioonil on Euroopa Parlamendi sakslasest president, sotsiaaldemokraat Martin Schulz, kellele järgnevad Prantsuse Rahvusrinde liider Marine Le Pen, ALDE fraktsiooni liider, Belgia liberaal Guy Verhofstadt, europarlamedndi suurima, Rahvapartei fraktsiooni sakslasest liider Manfred Weber ja viiendana Ühendkuningriigi iseseisvuspartei (UKIP) liider Nigel Farage.

Politico koostatud edetabelis on suhteliselt palju Lääne-Euroopa poliitikuid - 33 ja ainult seitse Ida-Euroopast. Üks saadik Sloveeniast, Rumeeniast, Tšehhist, Leedust. Mõjukas leedulane on Politico hinnangul liberaal Antanas Guoga 38. positsioonil, kelle puhul tuuakse esile tema karismat ja oskust rääkida probleemidest huvitaval ja atraktiivsel viisil. Poolast oli loendis kaks saadikut.

Kokku on 40 mõjukaima seas 14 riigi saadikuid, sakslasi 16, britte 5, prantslasi ja itaallasi 3.

Euroopa Parlamendis on 28 riigist kokku 751 saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles