«IT-probleemid» peatasid Stockholmi kohal lennuliikluse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi Arlanda lennujaam.
Stockholmi Arlanda lennujaam. Foto: SCANPIX

Rootsi lennuliikluse amet teatas täna varem, et õhuruum Stockholmi kohal on suletud seoses tehniliste probleemidega, praeguseks on lennuliiklust häirinud arvutisüsteemi rike kõrvaldatud.

Rootsi suurimate lennujaamade haldusfirma Swedavia ütles, et rikke tõttu lükati edasi 40-50 lendu. Swedavia hinnangul peaks olukord normaliseeruma täna õhtuks.

Praegu on ebaselge, kui suur oli suletud õhuruumi ulatus, kuid osa Stockholmis maanduma pidanud lennukid on ümber suunatud Lõuna-Rootsis asuvasse Malmö lennujaama. Lennujaamas lõksus istuvad reisijad on juba sotsiaalmeedias kurtnud pikkade lendude edasilükkamiste üle, vahendas thelocal.se

Probleemiga tegeleb Rootsi lennuliikluse kontroll.

«Praegu oleme koosolekul ja püüame välja selgitada vahejuhtumi põhjuseid,» ütles varem väljaandele Dagens Nyheter (DN)  Rootsi tsiviillennundusameti Luftfartsverket pressiesindaja Per Fröberg.

Stockholmi Bromma lennujaama lennuliikluskontrolli juhi Björn Stavåsi sõnul ei ole põhjust arvata, et tegu oleks terroriohuga. «Tekkinud kommunikatsiooniprobleem tähendab, et me peame lubama juba õhus olevatel lennukitel maanduda ja mitte laskma uutel startida,» lausus ta DNile.

«Segaduse on põhjustanud kokkujooksnud arvuti,» ütles TT-le Rootsi õhu- ja mereadministratsiooni päästetööde juht Anders Lennholm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles