Pildid: Vahemerel intensiivistatakse EgyptAiri lennuki otsinguid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile teatasid mitmed meediaallikad, et Pariisist Kairosse teel olnud EgyptAiri lennuk leiti Vahemerest Karpathose saare juurest, kuid Kreeka võimud lükkasid hiljem selle ümber.

Täna intensiivistavad Egiptus ja Kreeka Vahemerel lennuki jäänuste otsinguid, kaasates sellesse ka Prantsuse ja Briti merepääste ja sõdurid, edastab BBC.

EgyptAiri lend MS804 kadus radariekraanilt neljapäeva varahommikul Kairo aja järgi olles Egiptuse õhuruumis.

Kreeka lennujuhtimiskeskuste andmetel tegi Airbus A320 enne kadumist kaks järsku kursimuutust ning siis langes rohkem kui 7620 meetrit, kukkudes oletatavalt lõpuks merre.

Lennukiga oldi viimast korda kontaktis kell 2.27 Kairo aja järgi ja peaaegu kohe pärast seda kadus lennuk radariekraanilt.

Egiptuse võimude ja lennundusekspertide arvates on juhtumi puhul tegemist pigem terrorismi kui tehnilise veaga.

Lennul MS804 olnud 66 isiku seas oli 30 egiptlast, 15 prantslast, kaks iraaklast, kuid  oli ka üks inglane, kanadalane, belglane, kuveitlane, saudiaraablane, alžeerlane, sudaanlane, portugallane ja tšaadlane.  

Kreeka lennuõnnetuste uurimise ameti juht Athanasios Binis sõnas, et Egiptuse võimude ja lennufirma EgyptAir info vraki leidmise kohta oli ennatlik ning Vahemerest leitud objekt ei ole lennuki osa.

Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi andis oma riigi tsiviillennundusministeeriumile korralduse käivitada lennukivraki otsimine ja kaasata selleks kõik vajalik.

Prantsusmaa lennundusjuhid uurivad, kas Pariisi Charles de Gaulle´i lennujaamas võidi julgeoleku- ja turvakontrollis vigu teha, mille tõttu EgyptAir lennuki pardale võidi lõhkekehi viia.

Prantsusmaal on alates möödunud aasta novembri Pariisi rünnakutest julgeolekumeetmeid karmistatud ja nüüdse juhtumi tõttu vaadatakse kehtivad reeglid uuesti üle.

Prantslasest advokaadi Eric Moucay teatel on olnud juhtumeid, milles islamiekstremistid on tahtnud palgata lennujaamade töötajaid oma käsilasteks ja selle tõttu on lennujaamades töötavad isikud kõrgendatud tähelepanu all.

EgyptAiri lend MS804 Pariisist Kairosse tõusus Charles de Gaulle´i lennuväljalt õhku kolmapäeval kell 23.09 kohaliku aja järgi ja pidi Kairos maanduma neljapäeval kell 3.15 kohaliku aja järgi.

Lennukis oli 56 reisijat, seitse meekonnaliiget ja kolm turvameest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles