Chelsea Manning kaebab talle määratud 35 aasta pikkuse karistuse edasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea Manningi pilte kandvad inimesed San Francisco seksuaalvähemuste paraadil
Chelsea Manningi pilte kandvad inimesed San Francisco seksuaalvähemuste paraadil Foto: SCANPIX

Militaar ja riiklikke salaandmeid paljastavale meedialeheküljele WikiLeaks andmeid lekitanud USA ekssõdur Chelsea Manning kaebab talle määratud 35 aasta pikkuse karistuse edasi.

USA kohus mõistis Chelsea Manningi, kes varem kandis nime Bradley Manning, 2013. aastal süüdi delikaatse salainfo varastamises, spionaažis ja info edastamises WikiLeaksile, edastab AFP.

Manning andis WikiLeaksile rohkem kui 700 000 salajast dokumenti, mille seas oli nii diplomaatilisi memorandumeid, videoid kui militaarinfot USA tegevuse kohta Iraagis ja Afganistanis.

Manningi advokaatidemeeskonna arvates anti nende kliendile karmim karistus kui spionaaži eest tavaliselt antakse.

Advokaatide teatel ei ole USA valitsus esitanud tõendeid, et Manning oleks tekitanud Ameerika Ühendriikide julgeolekule või diplomaatilistele suhetele kahju.

Advokaadid lisasid, et nende kliendi karistusaega peaks lühendama, kuna ta oli enne kohtu alla andmist üks aasta üksikkongis.

USA sõjaväejuhid ei soovinud Manningi edasikaebamist ja advokaatide teadet kommenteerida.

Manning kannab karistust Kansase osariigis Fort Leavenworthi vanglas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles