Lühikeseks jäänud elud: kes olid EgyptAiri õnnetuslennul?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Neljapäeva varahommikul Kairo aja järgi kadus radarekraanilt Egiptuse lennufirma EgyptAir reisilennuk Boeing A320, mille pardal oli 66 inimest.

Egiptuse õhujõudude teatel kukkus lennuk alla ja lennukijäänused on Vahemeres, edastab Daily Mail.

Pardal olnute seas oli enim egiptlasi ja prantslasi, kuid veel mitme teise riigi kodanikke.

Õnnetuslennukis oli näiteks 27-aastane stjuardess Samar Ezz Eldin, kes pani 2014. aastal Facebooki pildi, milles on näha lennukit merre kukkumas. Eldin alustas EgyptAiris tööd nimetatud aasta septembris. 

Kairo Ain Shamsi ülikooli lõpetanud Eldin oli üks esimesi, kes teati olevat pärast Airbuss A320 kadumist hukkunud.

Egiptuse õhujõud teatasid nüüd, et lennikivrakk on Aleksandriast ligi 300 kilomeetri kaugusel Vahemeres. Oletatavalt olid lennukis pommid, mis enne Egiptuses maandumist plahvatasid.

Egiptuse meedia teatel sai õnnetuslennuki kapten, 37-aastane Mohamed Said Ali Ali Shoukair vaid neli päeva enne katastroofi ametikõrgendust. Shoukair kutsus seda tähistama nii kolleegid EgyptAirist kui pilootidekooli kursusekaaslased.

Egiptuse pilootide ühenduse esindaja Ahmed Adly kinnitas, et Mohamed Said Ali Ali Shoukair oli EgyptAiri kadunud lennuki kapten.

Adly teatel oli Shoukair kogenud piloot, kellel oli seljataga 6275 lennutundi, millest 2101 tundi oli ta lennanud Airbus-tüüpi lennukitega. Ta ei olnud abielus ja tal ei olnud lapsi.

Kaaspiloot Mohammad Mamdouh Assem oli samuti kogenud piloot, kes unistas piloodiks saamisest juba viieaastasena. Pere kogus raha, et poja unistus täituks ja see täituski.

Vanemstjuardess Mervat Zakaria oli endine kuulus telenäitlejanna, kes sai ametikõrgendust vaid üks kuu enne katastroofi. Zakaria oli kogenud stjuardess, töötades EgyptAiris alates 1986. aastast, ta oli abielus ja tal oli tütar.  

EgyptAiri lennl MS804 oli ka üks britt, Richard Osman, kes sai hiljuti teist korda isaks. Ta tütar Olympe sündis vaid kolm nädalat enne õnnetust. Geoloogi haridusega mees oli Pariis-Kairo lennul, kuna ta töötas osaliselt Egiptuses. Pere elas Pariisis ja Osmani abikaasa, 36-aastane Aurelie on prantslanna.

Richard Osman oli tuntud geoloog, kelle oli ka Austraalia kodakondsus.

EgyptAiri teatel olid MS804 lennul veel stjuardess Yara Hany, stjuuardid Atef Lofty ja Haietham Elazizi ning kolm turvameest, Mahmoud Ahmed, Ahmed Mohamed Magdy ja Mohamed Abd El Menem.

EgyptAiri lend MS804 kadus radareksraanilt neljapäeva varahommikul kella 3.00 ajal olles teel Pariisist Kairosse. Lennujuhtimiskeskuste andmetel ei andnud piloodid mayday hädateadet.

Kreeka kaitseministri Panos Kammenose teatel näitasid radariandmed, et Airbus A320 tegi mitu järsku manöövrit ning langes siis ootamatut kilomeetreid lennumarsruudist allapoole.

Nii Egiptuse kui veel mitme teise riigi võimude arvates kukutasid lennuki pardal olnud lõhkekehad, kuid USA võimude teatel ei näidanud satelliitandmed, et nimetatud lennuki pardal oleks plahvatus aset leidnud.

Egiptuse tsiviillennunduse minister Sherif Fathi arvab, et pigem oli selle õnnetuse puhul tegemist terrorirünnaku, mitte tehnilise rikkega.

Vahemerel seilanud Kreeka laeva meeskonna teatel jäädvustasid nad taevast kukkunud heleda objekti, mis oletatavalt põles. Nende andmetel võib olla tegemist EgyptAir kadunud lennukiga. 18-sekundiline video on jõudnud Youtube´i. 

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles