India võitleb rekordkuumaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Indias registreeriti üleeile kõigi aegade kuumarekord, kui õhutemperatuur tõusis riigi põhjaosas Rajasthani kõrbeosariigis Phalodi linnas meteoroloogiateenistuse andmetel 51 kraadini. Senine 60 aasta vanune rekord purunes 0,4 kraadiga.

India põhjaosas tõuseb õhutemperatuur mais ja juunis, aasta kõige soojematel kuudel, regulaarselt üle 40 kraadi, kuid 50 kraadi ületamine on ebaharilik. Olukorra teeb veelgi raskemaks see, et Indiat kimbutab viimaste aastakümnete tõsiseim põud, mis puudutab umbes 330 miljonit inimest. Paljudes osariikides on seetõttu puudus puhtast joogiveest.

Meteoroloogiateenistus andis eile nädalavahetuseks India põhja- ja lääneosale ränga kuumalaine hoiatuse. Kuumalaine kuulutatakse välja juhul, kui temperatuur tõuseb 45 kraadini, mis on viis kraadi kõrgem kui eelmiste aastate keskmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles