Noored Eesti kergejõustiklased võistlevad Lätis

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg
Hans-Christian Hausenberg Foto: AFP/SCANPIX

Sel nädalavahetusel võistlevad Eesti U18 ja U20 vanuseklassi kergejõustiku mitmevõistlejad Lätis Jekabpilsis Balti mitmevõistluse maavõistlusel.

Eesti noorte mitmevõistlejate jaoks on tegemist ühe peamise katsevõistlusega, mille alusel on võimalik kvalifitseeruda tänavustele tiitlivõistlustele: 19.-24. juulil Poolas Bydgoszczis toimuvatele juunioride MM-le ja 14.-17. juulil Gruusias Tbilisis peetavale noorte EM-le. Juunioride MM normatiiviks 10-võistluses on 7200, 7-võistluses 5250 punkti, U18 EM-ile pääsemiseks tuleb noormeestel 10-võistluses koguda vähemalt 6400 ning neidudel 7-võistluses 4800 punkti, kirjutas Eesti Kergejõustikuliidu koduleht.

Koondisesse kuulub mõlemas vanuseklassis 4 noormeest ning 4 neiut.

Juunioride arvestuses teevad oma 10-võistluse avastardi mullused U18 MM koondislased Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev) ja Martin Moldau (KJK Vike), talvise mitmevõistluse Balti maavõistluse võitja Kristo Simulask (Haapsalu KJK) ning talviste Eesti juunioride mitmevõistluse MV hõbemedalimees Risto Lillemets (KJK Saare).

Neidudest asuvad starti mulluste Euroopa mitmevõistluse võistkondlike karikavõistluste ning U20 EM koondislane Hanna-Mai Vaikla (KJK Lõunalõvi), eelmisel hooajal U18 MM-il osalenud Pärl Eelma (Audentese SK) ning Mariliis Muuga (SK Leksi 44) ja Suzy Anett Aavik (Audentese SK).   

Noormeeste U18 vanuseklassis esindavad Eestit selle vanuseklassi talvine mitmevõistluse Eesti meister Erki Mitman (Haapsalu KJK) ning tema tugevad kodused konkurendid Marttin Lepaste (Niidupargi KJK), Kunnar Erich Viisel (Tallinna SS Kalev) ja Egert Sekk (Audentese SK).

Neidude samas vanuseklassis on meie esinumbriks eelmise hooaja U18 MM-il ja Euroopa noorte olümpiafestivalil osalenud Margit Kalk (Tartu SS Kalev), festivali koondisekaaslase Marite Ennuste (Kuusalu SK) ees ning Laura Trašanov (SK Maret Sport) ja Leanne Siimumäe (KJK Kose 2000).

Lisaks koondislastele võistlevad individuaalarvestuses noormeeste U20 vanuseklassis Karel Tilga (Tartu SS Kalev), Johannes Treiel (KJK Saare) ja Sander Moldau (KJK Vike) ning U18 vanuseklassis Reimo Sepp (Audentese SK), Karli Keir (KJK Lõunalõvi) ja Mihkel Holzmann (KJK Vike).

Koondise sisene konkurents tänavuste tiitlivõistluste kohtadele, eriti just U20 noormeeste mitmevõistluses, on tihe. Juunioride MM-il saab igal alal riiki esindada kuni 2 sportlast. U18 EM-il on olukord mõnevõrra leebem, kuna riiki võib esindada kuni 3 sportlast igal alal.

Balti noorte mitmevõistluse maavõistlusel on Eesti noortekoondis seni koondarvestuses ainult võite tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles