Tualetisõda USAs: Oklahoma tahab tagandada Obama (6)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama, Michelle Obama
Barack Obama, Michelle Obama Foto: SCANPIX

Nädal tagasi andis Barack Obama administratsioon Ameerika Ühendriikide haridusasutustele korralduse lubada õpilased tualettidesse ja riietusruumidesse vastavalt valitud soole. Oklahoma osariik on otsustanud võidelda.

Osariigi seadusandjad kiitsid neljapäeval heaks eelnõu ning resolutsiooni, millega astuvad president Obama direktiivile vastu, vahendab Business Insider.

Ühtlasi oli dokumendis ka erakorralise seisukorra väljakuulutamine: «Tulenevalt vajadusest tagada avalik rahu, tervis ja turvalisus kuulutatakse käesolevaga välja erakorraline seisukord, mis jõustub vastuvõtmise ja heakskiitmise hetkest.»

Senati resolutsiooniga taotletakse Obama kui presidendi tagandamise nõudmist Oklahoma esindajate poolt USA kongressis. Sama soovitakse haridusministri ja kõigi ametnike suhtes, kes «oma põhiseaduslikust meelevallast üle on astunud.»

«See direktiiv koolidele pole üksnes ebaseaduslik, vaid Obama administratsiooni [põhiseadusest] üleastumise ulatus antud olukorras on šokeeriv,» ütles resolutsiooni algataja, vabariiklane John Bennett.

«Me valmistame ette õigusaktid, mis kaitseksid meie kodanikke ega nõuaks, et meie lapsed ja naised jagaksid tualettruume isikutega, kes «samastuvad» sooga, mida neil sündides polnud,» ütles Bennett. «Me teeme kõik mis meie võimuses, et kaitsta oma naisi ja lapsi.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles