Paranähtuse uurija: Kolgu raba on eriline paik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Volke
Igor Volke Foto: Liis Treimann

Seletamatuid lendavaid objekte ja paranähtusi uuriv Igor Volke ütleb, et kogu Rapla ümbrus on olnud rikas keskkonnaanomaaliate poolest.

Maisemaist näiteist toob ta esile arvukad rohu- ja võimsad seeneringid. Samuti on tema andmeil nähtud veidraid inimesesarnaseid olendeid puude ja põõsaste vahel liikumas, kusjuures üks neist oleks justkui vändanud nähtamatul jalgrattal kartulivagude vahel.

«Arvukalt on Rap­lamaal teateid erinevatest valguskerade vaatlustest, mille tonaalsus näib sõltuvat ilmastikutingimustest,» räägib Volke. «Irooniale siin kohta pole, sest energofoorideks nimetatavad keskkonnaanomaaliad on osa looduslikust ja maastikulisest eripärast. Kosmose, sealhulgas päikesetuule toimel ja maa aluspõhjaga koosmõjus moodustuvad madalatemperatuurilised plasmakerad, mis on üllatavalt püsivad teatud keskkonnatingimustes ja kohtades.»

Volke märgib, et anomaalsete nähtuste esinemise piirkond on nagu indikaator eriliste kohtade ehk allikate avastamiseks. Selliseid kohti on ka portaalideks nimetatud.

Paranähtuste asjatundja meenutab, et 1982. aastal nähtud plasmakerade liikumist Kaiu küla kandis käisid hiljem uurimas isegi Nõukogude Liidu kaitseministeeriumi eriinstituudi esindajad.

«Mina käisin 1985. aastal Kaiu rabas koos Nõukogude Liidu uurimisgrupiga, kes olid ufoteemast ja keskkonnaano­maaliatest huvitatud. Õigupoolest oli see nende uurimisala. Kaiu raba pidasid nad selles mõttes väga märkimisväärseks,» kõneleb ta.

Volke lisab, et midagi tervistkahjustavat Kaiu ehk Kolgu rabas ei ole ning seni kogutud info põhjal esineb seal mitmesuguseid anomaaliaid ja teadvuse muudetud seisundeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles