Turvatöötaja päästis mehe vingusurmast

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Raigo Pajula

Tulekahjuhäirele reageerinud G4S turvatöötaja päästis meesterahva elu, kes oli oma suvekodus pannud toidu pliidile küpsema, heitnud diivanile pikali ja seejärel väga sügavasse unne suikunud.

Eile kella 15 paiku päeval sai G4S juhtimiskeskus tulekahjuhäire ühest Harjumaal Kuusalu vallas asuvast suvekodust. Sündmuskohale sõitnud G4S patrull avastas maja kontrollides, et välisuks on lukustamata ja tuba suitsu täis, teatas G4S Eesti kommunikatsioonijuht.

Elutoa diivanil lebas meesterahvas, kes oli nii sügavalt uinunud, et ei reageerinud alguses üldse kui turvatöötaja teda äratama asus. Lõpuks ärkas mees õnneks üles. Selgus, et köögipliidile ununenud toit oli kõrbema läinud ja sellest tekkinud suits andis tulekahjuhäire. Majaperemees arstiabi ei vajanud ja asus tube tuulutama.

G4S turvatöötajad panevad inimestele südamele, et süüa tehes tuleks alati ise pliidi juurde jääda, mitte minna diivanile pikutama, kus on oht magama jääda. 

Kindlasti tuleb suitsuandurid ka oma suvekoju paigaldada. Koduvalvega ühendatud suitsuandurid edastavad häiresignaali turvaettevõtte juhtimiskeskusesse ja nii saab suvekodu omanik tulekahjust teada ka siis kui teda parasjagu kohapeal pole või on väga raskesse unne suikunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles