BLRT aktsionäridel dividende oodata ei ole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT juht Fjodor Berman.
BLRT juht Fjodor Berman. Foto: Liis Treimann

Tööstuskontsern BLRT Grupp nõukogu on teinud ettevõtte aktsionäridele ettepaneku reedel toimuval üldkoosolekul ka 2015. aasta eest jätta dividendid välja maksmata.

17. juunil toimub BLRT Grupp AS-i aktsionäride üldkoosolek, milles kava kohaselt kinnitavad aktsionärid möödunud aasta majandusaasta aruande ja kasumi jaotamise ettepaneku, selgub ettevõtte korralise üldkoosoleku teatest, vahendab BNS.

BLRT nõukogu on koosolekule teinud ettepaneku jätta jaotuskõlbulik kasum jaotamata ja suunata jaotamata kasum investeerimisprojektide rahastamiseks ning käibevahendite täiendamiseks, seisab teates.

BLRT väikeosanikud eesotsas Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenkoga on viimastel aastatel esitanud BLRT vastu hulgaliselt hagisid, kuna ettevõte pole aastaid dividende maksnud.

AS-il BLRT Grupp on umbes 60 aktsionäri, aktsiate enamusosalus on ettevõtet pikalt juhtinud ja end mullu juhtkonnast taandanud Fjodor Bermanil ja tema sugulastel.

BLRT Grupi müügikäive kasvas 2014. aastal 9 protsendi võrra 411 miljoni euroni. Kontsern teenis kasumit 11,5 miljonit eurot. Tänavu on BLRT Grupil plaanis käivitada gaasitäitejaam Riias. Lähiaastate eesmärgid hõlmavad mitmeid suurprojekte lähiriikides, kus investeeringute suurus on üle 100 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles