Arhitektuurivõistluse žüriid võlus kõrghoone keskele planeeritud talveaed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelise pargi arhitektuurivõistlus. Kavand «Nimetu».
Rohelise pargi arhitektuurivõistlus. Kavand «Nimetu». Foto: Roheline Park

Cesana Grupp AS kavandab Tartu põhjapoolsele sissesõidule Lõuna-Eesti suurimat äriparki, kus plaani järgi hakkaksid tegutsema põllumajanduse ja metsandusega seotud ettevõtted. Parimaks tööks valiti arhitektuuribüroo Salto töö «Nimetu».

Park kerkib enam kui 6,5-hektarilisele alale Tähtvere vallas. Selle esimeseks hooneks sai hiljuti avatud Dimediumi ladu, parasjagu käib teise hoone kavandamine. Tulevikus peaks linna sissesõidule kerkima aga terve linnak, mille keskel asub 16-korruseline büroohoone.

Salto arhitektuuribüroo omanik arhitekt Ralf Lõoke kinnitas Tartu Postimehele, et oma töös lähtus ta eelkõige pargi nimest. Rohelust, nagu nimi ette näeb, püüdis ta kavanditesse panna palju. Kuni selleni välja, et 16-korruselise kõrghoone keskele on ta joonistanud rohelise talveaia, mis paistaks valgustatuna kaugele ka öösiti.

Cesana Grupi juhatuse liige Tauri Sokk märkis, et krunt maaülikooli ja Tartu ning Saku õlletehaste logistikakeskuste naabruses ootas oma aega juba 2005. aastast kuni möödunud aasta kevadeni, mil ettevõttel tekkis idee, mida sinna rajada. Rohelise pargi tahab Cesana valmis ehitada ise, ettevõtted hakkavad pargis omale pindu rentima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles