Eestlased välismaal: Skandinaavias oli tihe mängudevoor

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Mets mängus Leedu vastu
Karol Mets mängus Leedu vastu Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Läinud nädal oli mänguderohke Skandinaavias mängivate Eesti koondislaste jaoks. Norra kõrgliigas teenisid neli punkti kahest mängust nii Karol Mets ja Stavangeri Viking kui ka Pavel Londak ja Rosenborg.

Möödunud esmaspäeval tegi Viking väravateta viigi Taijo Teniste tööandja Sogndaliga ning eile õhtul alistati 2:1 Lillestrøm. Sogndali vastaseks oli eile Kristiansandi Start, kellega tehti 2:2 viik. Nii Mets kui ka Teniste tegid oma meeskondade ridades kaasa kaks täismängu.

Rosenborgi varuväravavahile Pavel Londakule küll mänguaega ei jagunud, kuid Rosenborg suutis esmaspäeval Lillestrømi alistada 2:1. Eile viigistati võõrsil Haugesundiga 1:1. Koondise kaitsja Enar Jääger mängis 90 minutit, kui tema koduklubi Vålerenga nädala alguses 0:1 Haugesundile alistus, kuid eilses 2:3 kaotusmängus Strømsgodsetile ta meeskonna koosseisu ei kuulunud.

Norra meistrivõistlustel on kõik 16 meeskonda pidanud 12 mängu. Liider on Rosenborg 29 punktiga, Viking on 20 punktiga kuues ning Sogndal 14 punktiga kümnes. Jääger ja Vålerenga on kümne punktiga 14. kohal, mis tähendaks hooaja lõppedes üleminekumänge.

Ükski Norra liigas pallivatest koondislasest klubikohustuste tõttu Leedu – Eesti Balti turniiri matšist osa võtta ei saa. Laupäeval võõrustab Rosenborg Moldet, pühapäeval Sogndal Lillestrømi ja Viking Bodø/Glimti. Vålerenga sõidab külla Jäägeri endisele tööandjale Aalesundile.

Skandinaavia liigades on tõesti käimas tihe mängudeperiood – Rootsi kõrgliigas leiba teeniv Andreas Vaikla käis samuti väljakul kahel korral ning jookseb klubisärgis taas platsile tuleval nädalavahetusel. Meistrivõistluste liider Norrköping kaotas aga punkte, sest nii IFK Göteborgi kui ka teisel kohal asuva Örebroga lepiti viiki (vastavalt 1:1 ja 2:2). Norrköping võib aga oma liidrikoha kaotada, sest oma 11. vooru kohtumise peab täna õhtul Malmö FF, kel on valitsevast Rootsi meistrist vaid kaks punkti vähem teenitud. Uues mänguvoorus võõrustab Norrköping pühapäeval Elfsborgi.

Soome kõrgliigas kuulusid nii Mihkel Aksalu kui ka Tarmo Kink Seinäjoki JK algkooseisu, kui valitsev meister võõrsil KuPSiga 0:0 viigistas. SJK on hetkel liigatabelis eelviimasel, 11. kohal. Kolmapäeval võõrustab SJK VPSi, laupäeval sõidetakse külla RoPSile.

Austria esiliigas oli täpne Innsbrucki Wackeri ridades mängiv Henrik Ojamaa, kuid tema värav meeskonda ei päästnud. Wacker pidi võõral väljakul tunnistama Klagenfurti 5:2 paremust. Tabelis kolmandat kohta hoidev Wacker võõrustab kolmapäeval Wiener Neustadti.

Artur Pikk mänguaega ei teeninud ning Barõssavi BATE pidi Valgevene karikafinaalis penaltiseeria järel tunnistama Žodzina Torpedo 3:2 paremust. Sarnaselt Pikale ei pääsenud karikafinaalis väljakuleKevin Kauber, kelle koduklubi Jelgava pärast 1:0 võitu Jurmala Spartaksi üle Läti karikavõitjaks krooniti.

Igor Subbotin sekkus mängu vahetusest, kui tema ning Artjom Artjunini koduklubi Legnica Miedz alistasid Poola esiliigas 4:0 Katowice Rozwoj. Kolm punkti kulusid marjaks ära, kuna liigatabelis tõusti viiendale reale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles