Galerii: NATO riikide tankivõistluse võitis Saksamaa, USA pjedestaalile ei jõudnud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

13. mail osalesid kuue NATO liikmesriigi seitse rühma kolm päeva kestnud tankivõistlusel Strong Europe Tank Challenge, mille käigus harjutati nii ründe- kui kaitsemanöövreid.

Esikohale tuli Saksamaa rühm, teiseks Taani ja kolmandaks Poola. Veel võtsid manöövritest osa Ameerika Ühendriigid, Itaalia ja Sloveenia. 

Saksamaal Grafenwoehris peetud võistlus on märgiks pingutusest tõsta Venemaa aina ähvardavama tegevuse valguses julgeolekut Ida-Euroopas. Sõjalised planeerijad on aina suuremal veendumusel, et sõja ennetamiseks Venemaaga – või isegi selle võitmiseks – on vaja konventsionaalset relvastust nagu jalavägi ja tankid.

«Et hoida tervet sõjaliste võimekuste pagasit, on väga tähtis harjutada üheskoos ka koos tankidega,» lausus Saksa brigaadikindral Markus Laubenthal USA armee avaldatud teadaandes. Ta on esimene mitteameeriklane, kes juhatab USA vägesid Euroopas. «Me tahame edendada soomusvägede ja tankide võimekust – seda on vaja,» lisas sakslane.

«Ülimalt tähtis on töötada koos teiste rahvastega nii lähedalt kui võimalik,» ütles Laubenthal. «Ainult harjutamine ja integratsioon suudavad ehitada koostööd ja usaldust, mis on vajalikud eduks mitmerahvuselistes operatsioonides.»

Meeskonnad pidid demonstreerima oma oskusi nii tulistamisel tankidest kui käsirelvadega, läbima raskeid tankimürske süles kandes takistusraja ning harjutama teise tanki pukseerimist.

Vaata galeriist, kuidas nägi võistlus välja. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles