Nutitelefonid suveks vormi: ülekuumenemist külmkapiga ära ravi!

, Digitarga külalisblogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel on nutitelefonid meiega kõikjal kaasas - hoolitse oma truu sõbra eest hästi!
Suvel on nutitelefonid meiega kõikjal kaasas - hoolitse oma truu sõbra eest hästi! Foto: Unsplash

Suvi on tulemas – see tähendab, et tulemas on grillimised, rannas käimised, matkamised, kanuusõidud ja muud välised tegevused. Nagunii on meil telefonid koguaeg taskus või kotis, hea ettevalmistusega muudavad need meie suve veel toredamaks, teeb Ann Vaida põhjaliku ülevaate sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark.

Vaata üle need kasulikud näpunäited, millised äpid aitavad suve nautida, mida teha, kui tehnika saab märjaks või kukub vette, kuidas puhastada telefoni porist, mida teha, kui telefon kuumeneb üle, jagab Digitarga digireisimise külalisblogis Ann Vaida rohkelt nõuandeid.

Kasulikud rakendused ja suveüritused

EMHI Weather näitab reaalajas ilma eri Eesti kohtades ja loomulikult ennustab järgmiste päevade oma. Sarnane ilmaennustusrakendus on Delfi poolt tehtud ilmateade.ee rakendus.

Eesti rannasuvi on lühike ja ootamatu. Selleks, et head ilma mitte maha magada ja varbad ikkagi vette panna, on loodud rakaendus Eesti supelrannad, milles on kirjas vee- ja õhutemperatuur erinevates randades maakondade kaupa.

RMK rakendus aitab valida matkaradasid ja puhkepaiku kõigis RMK hoole all kohtades üle terve Eesti, lisaks sellele näeb, mis toimub looduskaamerates ja saab infot ka RMK korraldatud ürituste kohta.

Sulle võib huvi pakkuda ka järgnev Digitarga saatelõik:

Roadtripile minnes on väga suureks abiks Waze, tänu millele olen korduvalt ees ootavast ummikust varakult teada saanud ning teise tee valinud. Samamoodi on teede olukorra kohta infot ka Maanteeameti rakenduses Teeinfo, mille kiirus küll kohati annab soovida, kuid siiski kasulik.

Telia partnerpakkumiste sektsioonist saad infot peatselt saabuvate kontsertide kohta, osta pileteid soodsamalt ja vaadata festivalide kohta infot. Piletilevi rakendus on samamoodi teinud kontsertide ja ürituste piletite ostmise mugavaks.

Telefon võib märkamatult üle kuumeneda

Kui unustada telefon pikaks ajaks aknalauale, auto armatuurile või lihtsalt päikse kätte, võib juhtuda, et telefon kuumeneb üle.

Kui telefon annab teada, et on ülekuumenenud, ei tasu seda sõnumit alahinnata ja tuleb seda tõsiselt võtta. Et vältida ülekuumenemist, tuleb loomulikult vaadata, et telefon ei oleks pikka aega lauspäikse käes.

Digitarga saade: millised rakendused tasub telefoni laadida, et igapäevaelu sujuks?

Ülekuumenemise vältimiseks on hea lülitada välja rakendused, mida tollel hetkel ei kasuta, et nad ei koormaks telefoni taustaprotsessidena. Kui telefon on juba ülekuumenenud ja keeldub koostööst, tuleb see kuskile jahedasse panna, aga kindlasti mitte külmkappi – nii järsk temperatuurimuutus võib tekitada kondensatsiooni ehk vedeliku kogunemist, mis võib rikkuda tehnika täitsa ära.

Pigem pane telefon kuskile varjulisse kohta ootama. Telefoni jahtumise ajal oleks hea võtta telefonilt kaaned ümbert ära, sest see võimendab kuumust, mis ei pääse nii lihtsalt kaante vahelt välja.

Loe Digitargast terviklugu koos soovitustega:

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles