ENi volinik kutsub Armeeniat poliitvange vabaks laskma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia opositsiooni meeleavaldus Jerevanis..
Armeenia opositsiooni meeleavaldus Jerevanis.. Foto: AFP / Scanpix.

Euroopa Nõukogu inimõigustevolinik Thomas Hammarberg kutsub Armeenia võimusid poliitvange vabaks laskma ning karistama märtsikokkupõrgetes süüdi olevaid inimesi, teatas Interfax.

«Vangide vabastamise ja süüdlaste vastutusele võtmise küsimused nõuavad kiiret lahendamist,» on öeldud Hammarbergi koostatud raportis.

Hammarberg käis juulis Armeenias hindamas, kuidas edeneb veebruaris presidendivalimiste järel toimunud sündmuste uurimine.

Opositsiooni korraldatud protestiaktsioonid paisusid 1. märtsil kokkupõrgeteks politseiga, mille tagajärjel hukkus kümme ja sai vigastada üle 250 inimese.

«Vangide seisukord on endiselt muret tekitav. Vastuseta on jäänud küsimused, mis seotud kriminaalsüüdistuste sisu ja läbiviidava uurimise eesmärgiga,» märgib oma raportis ENi volinik.

Ta peab kahetsusväärseks seda, et 19 isiku suhtes algatatud kriminaalasjad tuginevad ainult politseinike ütlustele.

«On lubamatu kedagi vahi all hoida või süüdi mõista üksnes poliitiliste vaadete või mittevägivaldse tegevuse pärast,» seisab Hammarbergi raportis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles