Saaremaal valmib jõuluks nunnaklooster

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Kuremäe klooster.
Pildil on Kuremäe klooster. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Esimese taasiseseisvumise ajal rajatud õigeusu klooster Saaremaal Öörikul hakkab tegutsema jõuludel, nunnad saabuvad Kreekas asuvast kloostrist.

Esialgu oktoobri alguseks valmima pidanud kloostri ehitustööd lükkusid edasi, kuna valmivat ehitist külastanud nunnad palusid ehitusplaanides teha pisut ümberkorraldusi, kirjutab Meie Maa.

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku (EAÕK) ülempreestri Andreas Põllu sõnul soovisid nunnad keskkonda, mis oleks kooskõlas nende rohelise mõtteviisiga: «Algselt oli sinna pandud elektriküte, aga nad tahtsid looduslikumat kütet – et oleks söögitegemiseks puupliit ja gaasipliit.»

Kloostris asub elama paar nunna, kes tulevad Kreekas paiknevast emakloostrist, kus elab üheksast erinevast rahvusest pärit nunnasid. Seetõttu on Põllu sõnul ka raske öelda, mis rahvusest nunnad Saaremaale elama asuvad, samuti on võimalik, et nad hakkavad teatud ajaperioodi tagant vahetuma.

«Algusest peale on olnud see põhimõte, et tuleks Eesti klooster ja kui on võõramaalased, et nad siis õpiksid ära ka eesti keele,» rääkis Põld, kelle sõnul on lõplik otsustaja maja elukorralduse osas siiski klooster ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles